Entrevista iaia M. Àngels

 1. Com era l’educació quan éreu petits? Anàveu a l’escola? Anava a l’escola i l’educació era estricte, ja que anava a una escola de monjes.
 2. Amb quants anys anàveu a treballar? De què vau treballar? Amb 14 anys vig entrar a un taller on feien coses de plàstic com bosses, etc. Però des dels 9 als 14 a l’estiu anava a treballar a una fruiteria. Després als 15 a una fàbrica de filatura, als 19 treballava des de casa amb marroquineria (confecció de guants de pell i licra) i als 27 vam tenir un bar fins als 30 que vam muntar una empresa pròpia d’aires a condicionats.
 3. Quines mudes de roba teníeu? Anàveu a comprar roba sovint? No anava a comprar roba gaire sovint. Tenia tres mudes aprox., ja que la meva mare cosia per tant es podia permetre de tant en tant fer algun vestit.
 4. Sortíeu de festa habitualment? A quins llocs anàveu quan sortíeu de festa? Sortia cada cap de setmana. Quan sortia anava al cine, a ballar sardanes, a les sales de ball (que actualment serien discoteques), a festes del poble, festes majors del voltant i als embalats (que ara serien carpes)
 5. Com eren els electrodomèstics? Quants en teníeu? Només un, la nevera, ja que la cuina era llenya i les altres coses les feien a mà. Quan era petita la nevera era de barres de gel i de més gran ja eren elèctriques.
 6. Teníeu mòbil o videoconsoles? Quines joguines teníeu? No teníem ni mòbil ni videoconsoles. Teníem nines, cotxets, cuines, gossets, en resum les bàsiques de les “nenes”
 7. Quin mitjà de transport utilitzàveu per anar d’un lloc a l’altre? Teníeu cotxe (o algun altre transport) propi? Anava amb tren o autobús i transport propi era la bicicleta
 8. Teníeu habitació pròpia o compartida? Compartia amb la meva germana
 9. Com era la cuina de casa vostra? Teníeu vitroceràmica? La cuina estava bé amb taula cadires i a l’altre cantó que era la cuina de llenya
 10. Teníeu televisió? Es veia en color o en blanc i negre? Quants canals teníeu? No, la meva primera tele va ser als 19
 11. Escoltàveu la ràdio? Si no per on escoltàveu la música? Si, només l’escoltava per la ràdio i si no escoltava música quan anava a bars i aquests llocs.
 12. Com vau viure el franquisme? I el racisme? I el feminisme? El franquisme el vaig viure a la força, però no el vam viure bé. El racisme no el vaig conèixer gaire perquè a casa sempre hem estat amb gent d’altres llocs (de dintre d’Espanya) i el feminisme no sabria explicar-te’l, ja que el meu pare des de petita m’ha ensenyat que els homes i les dones eren iguals, però fora de casa meva hi havia molt masclisme

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Talòs, menja les galetes!    Més informació
Privacidad