Entrevista iaia Mercè

 1. Com era l’educació quan éreu petits? Anàveu a l’escola? Sí que anàvem a l’escola però anàvem tots junts, grans i petits. Era a pagès i tota la gent del poble anava a la mateixa.
 2. Amb quants anys anàveu a treballar? De què vau treballar? La meva primera feina va ser amb 13 anys i cuidava a nens petits. Anava en una casa i cuidava la canalla.
 3. Quines mudes de roba tenieu? Anàveu a comprar roba sovint? Teniem roba molt justeta. Unes 3 mudes. Lu just per anar-nos canviant.
 4. Sortíeu de festa habitualment? A quins llocs anaveu quan sortia-ho de festa? Als diumenges anàvem a ballar sardanes i a donar volts a plaça. A part d’això no gaire res.
 5. Com eren els electrodomèstics? Quants en tenieu? Teníem una ràdio d’aquelles d’abans. No hi havia ni neveres ni rentaplats… ni pensar-ho!
 6. Tenieu mòvil o videoconsoles? Quines joguines tenieu? Res, res. No teníem res de joguines. Saltàvem a corda i jugàvem a picar esquenes.
 7. Quin mitjà de transport utilitzaveu per anar d’un lloc a l’altre? Tenieu cotxe(o algun altre transport) propi? Amb autobús o algun cotxe particular d’altra gent. No teníem cotxe, ni pensar-hi.
 8. Tenieu habitació propia o compartida? Primer la compartíem i quan vaig anar a viure amb l’avi una de pròpia.
 9. Com era la cuina de casa vostra? Tenieu vitroceràmica? Què va, no! Teníem llar de foc i cuinaven allà. No recordo ben bé com funiconava.
 10. Tenieu televisó? Es veia en color o en blanc i negre? Quants canals tenieu? La primera que vaig tenir va ser quan tenia uns 28 anys i era en blanc i negre.
 11. Escoltaveu la ràdio? Sinó per on escoltaveu la música? Sí que en teníem. No teniem toca-discos, només la ràdio i prou.
 12. Com vau viure el franquisme? i el racisme? i el feminisme ? No vaig patir-hi mai massa, estàvem ben contents amb en Franco, ens semblava que ja ho feia bé. Ha set ara amb el pas dels anys que hem anat veient el que era en realitat però abans ja ens comformàvem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Talòs, menja les galetes!    Més informació
Privacidad